In de media

Dit is de perspagina van wereldlichtjesdag Tegelen. De persberichten vindt u onder de “in de media” link van het hoofdmenu.

Pers en andere geïnteresseerden kunnen voor vragen of informatie terecht bij Monique Post. De contact gegeven vind u hieronder:

M. Post
Radmakerspad 2
5932 RE Tegelen

06-26588136

wereldlichtjesdagtegelen@gmail.com

 

1Tegelen-Venlo

wld_tegelen_krantje2

Wereldlichtjesdag Tegelen Tegelse krantje

Omroep-venlo

wld_tegelen_2016_omroep_venlo

https://omroepvenlo.nl/uitzending-gemist/2211940/het-nieuws/30783506/het-nieuws

Dit jaar wordt Wereldlichtjesdag voor het eerst in Tegelen gehouden. Op deze dag worden er kaarsjes opgestoken voor overleden kinderen.

Monique Post uit Tegelen kwam op het idee om het initiatief te introduceren. Zij verloor haar zoon in januari 2015 en kwam via haar broer in aanraking met Wereldlichtjesdag.

Het wereldwijde initiatief is ieder jaar op de tweede zondag van december. Het idee is dat er vanwege de verschillende tijdzones 24 uur lang kaarsjes branden ter nagedachtenis aan overleden mensen, waarbij extra aandacht wordt besteed aan kinderen. De organisatie wil mensen de kans geven om hun verdriet te delen.

De eerste Wereldlichtjesdag in Tegelen is op 11 december. Op alle graven van de begraafplaats in Tegelen wordt van tevoren een theelichtje gezet en er worden ballonnen opgelaten met een wens of boodschap eraan. Om het plan te verwezenlijken is de organisatie nog op zoek naar donateurs.

venlo-in-beeld

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XEw4KWEb1XM

De wereld lichtjes dag zal ook in Tegelen gehouden worden dit jaar. Een idee van Monique Post die dit fenomeen in Heerlen had gezien. Tijdens wereld lichtjes dag worden de overleden kinderen wereldwijd herdacht.
Op de begraafplaats in Tegelen zijn in het verleden veel overleden baby’s begraven die in het aangrenzende ziekenhuis overleden zijn. Vaak werden de ouders geadviseerd door te gaan met leven waardoor zij nooit het verlies van hun overleden kind hebben verwerkt.
Tijdens de avond op 11 december zullen op alle graven een waxinelichtje branden en is er de gelegenheid te herdenken en samen stil te staan bij het verlies.

Monuta Charity Fund

Door Ronald Rutten uitgenodigd om naar het Monuta Charity Fund te komen op 3 November 2016 in Utrecht.

monuta-charity-fund

monuta-charity-fund-3

monuta-charity-fund-2

monuta-charity-fund-4

Huis v/d Wijk Glazenap

Nieuwsbrief Huis v/d Wijk

1Tegelen-Venlo

cymera_20161203_153451

1Tegelen-Venlo

1 Tegelen - Belfeld