Programma 2016

Hier volgt onder voorbehoud het programma van 11 december 2016
Om 18.00 gaan de poorten van de Algemene Begraafplaats in Tegelen aan de Kerkhoflaan open, op alle graven zullen dan al kaarsjes branden. Wij herdenken alle overledenen maar in het bijzonder het overleden kind.

Nabestaanden van overledenen die niet rusten op deze begraafplaats, zijn ook van harte welkom. Om hen aandacht aan hun eigen persoonlijke overledenen te kunnen bieden, kunnen ook zij een kaarsje ter herdenking aansteken. Op een nader aan te geven ruimte zal hiermee een zogenoemd ‘lichtjespark’ ontstaan.

We zullen kaartjes ter beschikking stellen waar men de naam van de dierbare kan opschrijven, deze namen zullen dan worden opgenoemd. In een tent zullen ballonnen hangen, waar men een kaartje aan kan hangen met een eigen geschreven tekst

Het senioren Koor Cecillia zal ons naar binnen geleiden met hun zang en kan men een kopje koffie, thee of warme chocomelk gebruiken.

Rond 18.45 zal het officiële gedeelte beginnen met een voorwoord.

Om precies 19.00 houden wij een minuut stilte, omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken voor een overleden kind. Op diverse locaties in Nederland wordt ook een herdenkingsbijeenkomst gehouden.

Dan zal Lisa Schellen het lied van Wereldlichtjesdag ter gehoren brengen; Precious Child.

Na dit indrukwekkende lied zullen wij de namen noemen die men ons heeft door gegeven, gevolgd door een opgelezen gedicht.

Dan luisteren wij naar Chantal Post-Clement met Walking in the Air

Vervolgens gaan we met zijn allen naar het open stuk grasveld op de begraafplaats en zullen we allemaal tegelijk de ballonnen de lucht in laten.

Vervolgens is er nog tijd voor een kopje koffie, thee of warme chocomelk en zullen we de avond langzaam gaan afsluiten.