Wereldlichtjesdag 2019

8-12-2019

We begonnen deze avond met het voorwoord, gesproken door Anja van Oijen, die het echt geweldig deed en ervoor zorgde dat de avond netjes achter elkaar door liep. Zij kondigde vervolgens Tomas en Maarten Post aan die Jupiter van Holst voor ons op de trompet en bugel ten gehore brachten.

Vervolgens om 19.00 minuut stilte, om al de kinderen te herdenken die véél te vroeg overleden zijn.

Daarna las Monique het voorwoord voor dat door Ingrid Joosten- Truijens was geschreven, Ingrid is de moeder van Tom.

365 dagen per jaar denk ik aan mijn overleden kind.

Als ik ’s morgens opsta, als ik naar bed ga en tussendoor nog minstens 100 keer.

Elke morgen als ik mijn ogen open doe, als mijn geest weer helder wordt, komt dat besef weer binnen….hij is er niet meer..geen knuffels, gesprekjes, geluiden…geen kleine ergernissen, rommel of meningsverschillen meer…had ik, maar en kon ik, maar.. was hij maar of deed hij maar….

Ik, ik blijf de naam van mijn kind altijd noemen.

Alle dagen van het jaar, alle dagen van mijn leven.

Heel veel dagen met ’n traan, maar ook weer dagen met ’n lach…Heel veel dagen met verdriet, maar zeker ook weer dagen met trots. Trots op mijn kind, om wie hij was, trots op mezelf dat ik zijn moeder ben.

En trots op jullie allemaal, omdat jullie hier zijn, om samen met ons te denken aan onze kanjers, groot of klein, al lang niet meer bij ons of pas heel kort..Jullie weten, jullie willen en jullie voelen met ons mee.. niet alleen vandaag, maar op alle dagen van ons leven, want wij denken 365 dagen aan ons kind..vanaf het moment dat we wakker worden tot het moment dat we weer gaan slapen….en tussendoor nog minstens 100 keer.

Dus ben niet bang om de naam van ons kind te noemen, jullie maken daar geen herinneringen mee wakker..die herinneringen zijn er echt wel…Het enige wat jullie daar mee doen is ons blij maken en trots, want de naam van ons kind noemen betekend, dat jullie hem niet vergeten zijn. Iedereen die hier is, is hier met ’n rede, voor de meesten van ons ’n verdrietige reden..het gemis van een kind, het gemis van jouw kind, of het gemis van het kind van je kind..Vandaag denken we tussen al die momenten, van denken aan ons eigen kind, ook extra aan al die andere kinderen die zo gemist worden.

Vandaag branden we ’n kaarsje voor alle veel te vroeg overleden kinderen.

Dank jullie wel, dat jullie hier zijn, om dit met elkaar te doen.

Wij kunnen het niet alleen…we hebben jullie nodig.

Na het voorwoord zong Charissa Spicker het lied van Wereldlichtjesdag “Precious child” ook, ze heeft toegezegd om volgend jaar terug te komen maar dan met een ander liedje.

Toen nam onze nieuw Pastoor Anu het woord en sprak de aanwezigen toe over het verlies van een kind, en las een gebed voor

Ringfield het koor uit Belfeld zong toen voor ons een lied

Mijn dochter Susanne las het mooie gedicht voor

Als ik denk
Dan hoor ik jouw naam
Als ik slaap
Droom ik jouw naam
In hoe ik nu leef
Beleef ik jouw naam
In mijn verdriet
Betraan ik jouw naam
Uit machteloosheid
Schreeuw ik jouw naam
Soms, heel alleen
Verwerk ik jouw naam
Met al mijn liefde
Koester ik jouw naam
Hier dichtbij me
Voel ik jouw naam
In deze saamhorigheid
Vertel ik jouw naam
Opdat je zult weten
Dat ik je niet zal vergeten
Zacht noem ik jouw naam…

Toen kwam onze kanjer Lars Broekman en zong voor ons Dua Lipa, prachtig en wat mooi dat een kind voor onze overleden kinderen komt zingen

Vervolgens noemden Monique en Huub de namen die jullie graag genoemd wilden hebben

Mooi, Ringfield uit Belfeld zongen nog een lied

Alweer bijna het einde van de avond, we gingen de ballonnen oplaten en Tomas en maarten Post speelden tegelijkertijd Largo van de 2e symfonie van Antonin Dvorak

Afsluiting van de avond onder het genot van een kopje koffie, chocomelk of thee

Héél erg jammer dat op het moment dat we begonnen met opruimen de regen er met bakken uitviel, en onze theelichtjes héél  veel gelden hebben.  We zijn dus op zoek naar donaties of bestel nog een mooie handgemaakte kaars bij Homemade kaarsjes uit Tegelen, opbrengsten komen ten goede vna Wereldlichjtesdag in Tegelen,

Bedankt voor jullie komt en wellicht tot volgend jaar 13-12-2020

Er zijn verschillende fotoreportages gemaakt. Zie hieronder de links naar de reportages:

Fotoreportage Astro Geert

Fotoreportage locatie Astro Geert

Fotoreportage van Eugene Post

Video reportage van Wereldlichtjesdag 2019